Jeśli nie potrzebujesz już płatnego planu Fax.Plus, możesz go anulować w każdej chwili. Anulowanie sprawia, że subskrypcja nie odnowi się po zakończeniu bieżącego okresu rozliczeniowego. Po skutecznym anulowaniu nie zostaną naliczone żadne kolejne opłaty. Zgodnie z naszą polityką zwrotów, płatności za subskrypcję nie są zwracane, nawet po anulowaniu.
Zanim anulujesz: który sposób Cię dotyczy?
Właściwe kroki anulowania zależą od tego, jak pierwotnie dokonano płatności.
Subskrypcja wykupiona na stronie Fax.Plus (app.fax.plus) lub w aplikacji internetowej – w tym płatność przez Apple Pay lub Google Pay dokonana na stronie lub w aplikacji internetowej: skorzystaj z kroków „Aplikacja internetowa” poniżej. Jest to najczęstszy przypadek.
Jeśli subskrypcja została wykupiona w aplikacji iOS na iPhonie lub iPadzie: subskrypcją zarządza Apple. Anulowania należy dokonać w ustawieniach Apple ID. Zobacz Jak anulować subskrypcję kupioną w Apple App Store lub Google Play. Nie możemy anulować subskrypcji Apple w Twoim imieniu, nawet po kontakcie z pomocą techniczną.
Jeśli subskrypcja została wykupiona w aplikacji Android w Google Play: subskrypcją zarządza Google. Anulowania należy dokonać na koncie Google Play. Dotyczy ten sam artykuł.
Jeśli nie wiadomo, jaki był sposób płatności: sprawdź ostatni e-mail z potwierdzeniem płatności. Jeśli został wysłany przez „Apple” lub „Google Play”, subskrypcją zarządza dany dostawca. Jeśli został wysłany przez „Alohi”, subskrypcją zarządzamy my i obowiązują poniższe kroki.
Kroki anulowania subskrypcji
Aplikacja internetowa
- Zaloguj się na konto Fax.Plus.
- Przejdź do Ustawienia -> Plan i rozliczenia -> Szczegóły planu.
- Kliknij Zarządzaj planem przy aktualnym typie planu.
- Kliknij Anuluj plan. Uważnie przeczytaj informację o anulowaniu.
- Kliknij Anuluj mój plan, aby zakończyć proces.
Wskazówka: jeśli korzystasz z faksu tylko okazjonalnie, warto rozważyć przejście na niższy plan, aby zachować swój numer – w każdej chwili można ponownie przejść na wyższy plan.
iOS i Android
- Uruchom aplikację Fax.Plus.
- Przejdź do Ustawienia.
- W ustawieniach Plan i rozliczenia znajdź Szczegóły planu.
- Kliknij Zarządzaj planem.
- Dotknij Anuluj plan i uważnie przeczytaj informację.
- Dotknij Anuluj mój plan , aby anulować aktualny plan. Jeśli subskrypcja nie została wykupiona przez Apple lub Google Play, można nią zarządzać bezpośrednio w aplikacji internetowej Fax.Plus (app.fax.plus)
Jak potwierdzić, że anulowanie faktycznie zostało wykonane
To najważniejszy krok. Wiele osób klika „Anuluj”, ale nie kończy potwierdzenia, a następnie jest zaskoczonych kolejną opłatą. Aby upewnić się, że anulowanie zostało wykonane poprawnie:
- Sprawdź swoją skrzynkę e-mail. W ciągu kilku minut od anulowania na adres e-mail przypisany do konta zostanie wysłany e-mail z potwierdzeniem, zawierający w temacie informację o anulowaniu.
- Sprawdź ekran Szczegóły planu. Po skutecznym anulowaniu plan w sekcji Ustawienia → Plan i rozliczenia będzie miał status wskazujący, że wygaśnie w określonym dniu. Jeśli plan wciąż jest oznaczony jako „Aktywny” z przyszłą datą odnowienia, anulowanie nie zostało wykonane i należy powtórzyć powyższe kroki.
- Jeśli e-mail z potwierdzeniem nie zostanie odebrany w ciągu 30 minut, sprawdź folder ze spamem. Jeśli tam również go nie ma, anulowanie najprawdopodobniej nie zostało wykonane. Spróbuj ponownie lub skontaktuj się z pomocą techniczną.
Co się dzieje po anulowaniu?
Po skutecznym anulowaniu zostanie wysłany e-mail z potwierdzeniem. Subskrypcja pozostanie aktywna do końca bieżącego okresu rozliczeniowego. Więcej informacji o polityce zwrotów znajduje się tutaj.
Po tym czasie:
- Od następnego dnia Twoje konto zostanie wstrzymane (nieaktywne) — nie będzie można wysyłać ani odbierać faksów, ale Twój numer faksu zostanie zachowany na 30 dni, na wypadek powrotu.
- Jeśli konto nie zostanie ponownie aktywowane w ciągu 30 dni, 31. dnia zostanie ono przeniesione na plan Free, a numer faksu zostanie trwale zwolniony.
Uwaga: Oprócz płatnych planów, Fax.Plus udostępnia plan Free, który obejmuje jednorazowy limit 10 stron bez opłat. Aby go aktywować, wystarczy zweryfikować numer telefonu. Nie trzeba anulować planu Free, ponieważ nie generuje żadnych opłat. Opłata zostanie naliczona tylko w przypadku ręcznego przejścia na wyższy plan lub zakupu dodatkowych środków.
„Anulowanie zostało wykonane, ale opłata nadal została naliczona”
To najczęściej pojawiające się pytanie, które zwykle wynika z jednej z poniższych sytuacji:
Najbardziej prawdopodobna przyczyna: anulowanie zostało rozpoczęte, ale nie potwierdzone. Zaloguj się i sprawdź opisane wyżej kroki. Jeśli ekran Szczegóły planu wciąż pokazuje status „Aktywny” z automatycznym odnawianiem, anulowanie nie zostało zakończone.
Plan roczny wciąż w bieżącym cyklu: jeśli anulowanie planu rocznego nastąpiło po naliczeniu opłaty za rok, anulowanie zacznie działać po zakończeniu rocznego cyklu (może to być nawet do 12 miesięcy). Opłata nie zostanie ponownie naliczona, jednak za niewykorzystaną część roku nie przysługuje zwrot środków. Szczegóły znajdziesz w naszej polityce zwrotów.
Opłata naliczona w dniu anulowania: jeśli data odnowienia i data anulowania przypadają w tym samym okresie 24 godzin, odnowienie mogło zostać przetworzone przed wejściem w życie anulowania. Skontaktuj się z pomocą techniczną, podając adres e-mail konta i datę transakcji — sprawdzimy sprawę.
Opłata na innej karcie: jeśli opłata pojawia się na karcie, której nie rozpoznajesz jako powiązanej z Fax.Plus, możesz mieć dwa różne konta Fax.Plus zarejestrowane na różne adresy e-mail. Przeszukaj swoją skrzynkę pocztową pod kątem „Fax.Plus” i sprawdź, czy istnieje drugie konto z innym adresem e-mail.
Subskrypcja z App Store lub Google Play: jeśli opłata pochodzi od „Apple” lub „Google Play”, anulowanie musi nastąpić na koncie App Store lub Google Play, nie w Fax.Plus. Nie możemy anulować tych opłat ani zwrócić za nie środków.
Co robi, a czego nie robi anulowanie
Anulowanie zatrzymuje: przyszłe opłaty za odnowienie, płatne funkcje po zakończeniu cyklu oraz możliwość korzystania z numeru faksu po 30-dniowym okresie zachowania.
Anulowanie nie powoduje: zwrotu wcześniej naliczonych opłat, zwrotu niewykorzystanych stron ani środków, usunięcia konta. Aby całkowicie usunąć konto, zobacz Jak mogę usunąć lub anulować swoje konto?.
Jeśli faksujesz tylko okazjonalnie
Przed całkowitym anulowaniem sprawdź, czy plan Basic (8,99 USD/miesiąc, 200 stron) nie odpowiadałby Twoim potrzebom lepiej niż obecny plan. Możesz przejść na niższy plan zamiast anulować i zachować swój numer faksu. Zobacz Jak mogę przejść na niższy plan subskrypcji Fax.Plus?.
Użytkownicy planu Free
Nie trzeba anulować planu Free. Nie generuje on żadnych opłat. Jeśli nie chcesz już mieć konta Fax.Plus, zobacz artykuł o usuwaniu konta.
Rejestracja w naszych usługach oznacza akceptację naszych Warunków korzystania z usługi, które stanowią:
Wszystkie plany subskrypcji są rozliczane miesięcznie lub rocznie i odnawiają się automatycznie na koniec każdego cyklu rozliczeniowego, aby zapewnić nieprzerwane działanie usługi. Subskrypcja jednego z naszych płatnych planów oznacza udzielenie upoważnienia do automatycznego obciążania wybranej metody płatności wszystkimi obowiązującymi opłatami subskrypcyjnymi, opłatami za użytkowanie lub przekroczenie limitu, podatkami i powiązanymi kosztami, bez konieczności wystawiania faktury. Upoważnienie to obowiązuje do momentu anulowania planu subskrypcji.
W międzyczasie zapoznaj się z innymi artykułami, które mogą okazać się przydatne: