Jak anulować / wyłączyć automatyczne odnawianie na Fax.Plus?

Kto może korzystać z tej funkcji?

Dostępne we wszystkich płatnych planach.

Administratorzy

Na Fax.Plus anulowanie subskrypcji to ta sama czynność, co wyłączenie automatycznego odnawiania. Nie ma osobnego przełącznika.

Subskrypcje odnawiają się automatycznie. Nie oferujemy zwrotów za opłaty odnowieniowe. Aby uniknąć naliczenia opłaty, anuluj subskrypcję co najmniej 24 godziny przed datą odnowienia.

Oto dlaczego i co to dla Ciebie oznacza.

Co faktycznie robi „anulowanie”

Gdy anulujesz subskrypcję Fax.Plus, dzieją się dwie rzeczy:

  1. Automatyczne odnawianie zostaje wyłączone. Nie zostanie ponownie naliczona opłata na koniec bieżącego cyklu rozliczeniowego.
  2. Dostęp jest zachowany do końca cyklu, za który już zapłacono. W tym okresie można nadal wysyłać i odbierać faxy.

Jeśli miesiąc lub rok został już opłacony, a chcesz zatrzymać naliczanie opłat, ale nadal korzystać z usługi do końca tego okresu, anuluj teraz. Będzie można korzystać ze wszystkiego, za co zapłacono, a kolejna opłata nie zostanie naliczona.

Krok po kroku: jak wyłączyć automatyczne odnawianie

  1. Zaloguj się do Fax.Plus na stronie app.fax.plus.
  2. Przejdź do Ustawienia → Plan i rozliczenia → Szczegóły planu.
  3. Kliknij Zarządzaj planem obok bieżącego planu.
  4. Kliknij Anuluj plan. Przeczytaj informację o anulowaniu i kliknij Anuluj mój plan, aby potwierdzić.
  5. Sprawdź skrzynkę e-mail w ciągu kilku minut, aby zobaczyć wiadomość potwierdzającą.

To wszystko. Nie są wymagane żadne dalsze działania. Automatyczne odnawianie jest teraz wyłączone.

Jak sprawdzić, czy automatyczne odnawianie jest wyłączone

Po anulowaniu ekran Szczegóły planu pokazuje plan jako Anulowany oraz datę jego wygaśnięcia zamiast zaplanowanego odnowienia. Jeśli data wygaśnięcia się nie wyświetla, anulowanie nie zostało zakończone. Spróbuj ponownie.

Co zrobić, jeśli zmienisz zdanie?

Plan można wznowić i zachować numer fax do końca bieżącego cyklu rozliczeniowego. Po tym czasie numer jest przechowywany przez 30 dni, zanim zostanie zwolniony. Aby wznowić plan:

  1. Zaloguj się do Fax.Plus.
  2. Przejdź do Ustawienia → Plan i rozliczenia.
  3. Kliknij Reaktywuj.

Dlaczego nie ma osobnego przełącznika „automatycznego odnawiania”

Przetestowaliśmy to rozwiązanie i okazało się, że powodowało większe zamieszanie. Przy osobnym przełączniku klienci wyłączali automatyczne odnawianie, a następnie nadal korzystali z usługi, oczekując, że będzie ona działać dalej, po czym byli zaskoczeni wygaśnięciem planu. Powiązanie wyłączenia automatycznego odnawiania z anulowaniem sprawia, że działanie jest bardziej przejrzyste: anulowanie = zatrzymanie odnawiania = dalsze korzystanie do końca cyklu = następnie wygaśnięcie.

Jeśli subskrypcja została wykupiona za pośrednictwem Apple lub Google Play
Automatyczne odnawianie jest kontrolowane przez Apple lub Google, a nie przez nas. Wyłącz je w ustawieniach subskrypcji w App Store lub Google Play.

Jeśli subskrypcja została wykupiona za pośrednictwem strony Fax.Plus (app.fax.plus) lub aplikacji internetowej – w tym w przypadku płatności za pomocą Apple Pay lub Google Pay przez stronę internetową/aplikację internetową. Takie subskrypcje nie są zarządzane przez Apple ani Google.
Automatyczne odnawianie można anulować bezpośrednio w naszej aplikacji internetowej.

Czy ten artykuł był pomocny?
Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 0 z 0
More Articles in this section