Jak tylko żądanie podpisu zostanie wysłane, odbiorcy otrzymują powiadomienie e-mail z prośbą o przejrzenie lub podpisanie dokumentu. Klikając zawarty w nim przycisk Przeglądaj, uzyskują dostęp do dokumentu i mogą przystąpić do żądanej czynności.
Jeśli odbiorcy zdecydują się kliknąć przycisk Przeglądaj 24 godziny po pierwotnym wysłaniu dokumentu, zostaną przekierowani na stronę informującą o wygaśnięciu linku dostępu. W takich przypadkach są proszeni o kliknięcie przycisku Wyślij e-mail ponownie, aby otrzymać nowy link dostępu.
Ostrzeżenie: Gdy upłynie data wygaśnięcia dokumentu oczekującego na podpis, wszystkie oczekujące czynności z nim związane są automatycznie anulowane, a dokument zostaje unieważniony. Odbiorcy, którzy nie zakończyli jeszcze swojego etapu podpisywania, nie będą już mieli możliwości poproszenia o nowy link dostępu do dokumentu.