Jeśli zdecydujesz się zrezygnować z płatnego planu, możesz go anulować w panelu konta Sign.Plus.
Aby anulować subskrypcję, wykonaj następujące kroki:
- Zaloguj się na konto Sign.Plus i przejdź do sekcji Ustawienia w panelu głównym.
- W zakładce Plan i rozliczenia znajdź Szczegóły planu.
- Obok Typ planu kliknij Zarządzaj planem.
- Następnie kliknij Anuluj plan.
- Uważnie przeczytaj informację i kliknij Potwierdź anulowanie, aby anulować bieżący plan.
Po pomyślnym anulowaniu otrzymasz e-mail z potwierdzeniem anulowania subskrypcji.
Płatny plan pozostanie aktywny do daty wygaśnięcia. Jeśli przed tym terminem zmienisz zdanie, możesz łatwo przywrócić plan, przechodząc do sekcji Ustawienia i klikając przycisk Wznów plan. Dostęp do płatnych funkcji zostanie zachowany do tego dnia.