Kto może korzystać z tej funkcji?
Dostępne w planie Enterprise.
Dostępne dla właścicieli i administratorów w aplikacji internetowej.
Dzięki funkcji grup udostępnionych Twój zespół może efektywnie korzystać z jednolitej książki telefonicznej, co zwiększa zarówno oszczędność czasu, jak i produktywność.
Dowiedz się, jak wykonać poniższe czynności:
- Dodawanie grup współdzielonych do konta
- Dodawanie grup współdzielonych z własnej listy kontaktów
- Dodawanie grup współdzielonych zbiorczo
Dodawanie grup udostępnionych do konta
- Zaloguj się na swoje konto Fax.Plus i przejdź do sekcji Kontakty w panelu.
- Kliknij Udostępnione, a następnie Grupy udostępnione.
- Kliknij ikonę Dodaj nową grupę udostępnioną.
- Wprowadź informacje o grupie:
- Nazwa (pole wymagane)
- Notatka
- Kliknij Potwierdź. Ta nowa grupa zostanie dodana do listy grup udostępnionych, dzięki czemu będzie dostępna dla wszystkich użytkowników w Twoim zespole firmowym.
Dodawanie grup udostępnionych z własnej listy kontaktów
- Zaloguj się na swoje konto Fax.Plus i przejdź do sekcji Kontakty w panelu.
- Znajdź zakładkę Kontakty, a następnie Grupy.
- Znajdź grupę, którą chcesz udostępnić, i kliknij Więcej (⋮).
- Wybierz Dodaj do Grupy udostępnione, a następnie kliknij Potwierdź.
Dodawanie grup udostępnionych zbiorczo
Dodawanie grup udostępnionych do konta
- Uruchom aplikację Fax.Plus.
- Kliknij Kontakty, a następnie ikonę Kontakty udostępnione.
- Jeśli nie widzisz zakładki Kontakty u dołu ekranu, wykonaj następujące kroki:
- W sekcji Profil kliknij Mój Fax w sekcji Ogólne.
- Włącz opcję Pokaż zakładkę Kontakty.
- Kliknij Grupy udostępnione, a następnie Dodaj.
- Wprowadź informacje o grupie:
- Nazwa (pole wymagane)
- Notatka
- Kliknij Zapisz. Twoje kontakty zostaną teraz uwzględnione na liście Grupy udostępnione, dzięki czemu będą dostępne dla wszystkich użytkowników w Twoim zespole firmowym.
Dodawanie kontaktów udostępnionych z własnej listy kontaktów
- Uruchom aplikację Fax.Plus.
- Znajdź zakładkę Kontakty, a następnie ikonę Grupy.
- Znajdź grupę, którą chcesz udostępnić, i przytrzymaj ją.
- Po wyświetleniu menu wybierz Dodaj do grup udostępnionych, a następnie kliknij Udostępnij, aby potwierdzić.
- Twoje kontakty zostaną teraz uwzględnione na liście Grupy udostępnione, dzięki czemu będą dostępne dla wszystkich użytkowników w Twoim zespole firmowym.
Uwaga: grupy dodane do listy grup udostępnionych nie zostaną dodane do listy grup na Twoim koncie.