Kto może korzystać z tej funkcji?
Dostępne w planach Business i Enterprise.
Dostępne dla Właścicieli i Administratorów w aplikacji internetowej.
Hierarchia konta określa, kto może widzieć czyje wiadomości fax. Umieszczenie użytkownika pod innym użytkownikiem w hierarchii sprawia, że użytkownik wyżej staje się Menedżerem wszystkich osób umieszczonych pod nim - może widzieć ich wiadomości w folderach Odebrane oraz Wysłane - niezależnie od roli. Informacje o tym, co może, a czego nie może robić samodzielnie każda rola (Właściciel, Administrator, Członek), znajdziesz w artykule Role i uprawnienia: Właściciel, Administrator, Członek i Menedżer.
Uwaga: Sama rola Właściciela lub Administratora nie daje dostępu do wysłanych wiadomości fax innego użytkownika - taki dostęp wynika wyłącznie z hierarchii i tylko wtedy, gdy dany użytkownik jest w niej umieszczony pod Tobą. Właściciel znajduje się całkowicie poza hierarchią, więc nawet on nie może widzieć wiadomości fax innych użytkowników.
Na życzenie pomoc techniczna Alohi może włączyć wspólny folder Wysłane dla numeru fax. Po włączeniu każdy członek zespołu przypisany do tego numeru może widzieć w swoim folderze Wysłane wszystkie wiadomości fax wysłane z tego numeru, niezależnie od tego, kto je wysłał - zarówno udane, jak i nieudane. Nie dotyczy to folderu Skrzynka nadawcza (wiadomości fax, które są jeszcze konwertowane lub zaplanowane do wysłania), który pozostaje widoczny tylko dla faktycznego nadawcy. Włączenie tej opcji nie wiąże się z żadnymi dodatkowymi opłatami za strony. Aby aktywować ją dla swojego konta, skontaktuj się z pomocą techniczną Alohi.
Jak edytować hierarchię konta
- Zaloguj się na swoje konto Fax.Plus i przejdź do sekcji Użytkownicy w Panelu.
- Kliknij Edytuj hierarchię w prawym górnym rogu.
- Przeciągaj i upuszczaj użytkowników, aby ułożyć ich w wybranej strukturze hierarchii.
- Kliknij Zapisz, aby potwierdzić i zastosować zmiany.
Wskazówka: Kliknij trzy kropki obok każdego użytkownika, aby zobaczyć dodatkowe opcje, takie jak Dodaj jako administratora. Możesz też wybrać opcje takie jak Zmień limit użytkownika lub Zmień stanowisko, aby zarządzać innymi aspektami ról użytkowników i korzystania z usługi fax. Jeśli pojawi się monit, nie zapomnij kliknąć Potwierdź.